Vergeet Student Loan Forgiveness-hier is hoe een vader hoopt om collegegelden te vermijden

Student loan forgiveness, de mogelijkheid dat de Amerikaanse overheid een groot deel van de 1,7 biljoen dollar aan studentenschuld van het land zou kunnen afschrijven, is de laatste maanden een populair idee geworden.

Joe Biden vorig jaar voor een campagne

De Amerikaanse president koos Joe Biden vorig jaar voor een campagne op een belofte om minstens $10.000 aan studentenleningen per lener te vergeven, waardoor 43 miljoen Amerikanen die normaal gesproken tussen de $200 en $300 per maand betalen voor hun studentenlening, mogelijk worden geholpen.

In de hoop de prijzen van de studentenlening te vermijden, begon de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde PR-directeur Peter Bowles in 2019 met een bitcoin-fonds voor zijn dochter Izabella – met zijn waarde die vandaag aan meer dan $40.000 omhoogschiet aangezien de bitcoin-prijs door 2020 explodeerde.

Het bitcoin-fonds, dat is opgezet om te proberen het collegegeld te dekken, verdubbelde in het eerste jaar en groeide met meer dan 400% van januari 2020 tot januari 2021, hoewel het samen met de meeste andere activa in de maand maart crashte voordat het snel weer opleefde.

„Mijn gok is altijd geweest dat het fonds in de toekomst – ergens in de zes of zeven cijfers – serieus geld waard zou kunnen zijn,“ zei Peter, die van plan is om de cryptocurrency vast te houden tot zijn dochter 18 jaar wordt, ongeacht de prestaties, vorig jaar.

„Of het kan gewoon een blikje Heinz gebakken bonen waard zijn, passend voor een student. Mijn plan is om het daar te laten staan als een kunstinstallatie, niet in de verleiding te komen om het te verzilveren en te zien wat er gebeurt. Als het helemaal geen geld oplevert en gewoon een blikje bonen waard is, dan doe ik mee aan de Turner Prize – een werk dat al 18 jaar in de maak is.“

„Kanselier op het randje van de tweede bailout“

Toen Izabella werd geboren, plaatste Peter een bericht in de Times of London krant, dezelfde krant bitcoin’s mysterieuze schepper Satoshi Nakamoto nam zijn nu beruchte „Kanselier op het randje van de tweede bailout“ kopje weg, en kondigde haar geboorte aan samen met haar bitcoin account adres. Het adres heeft zo’n 300 donaties uit de hele wereld gezien.

Peter nam een andere advertentie in de Times of London deze week, trompettert het succes van het fonds voor zover institutionele beleggers en Wall Street reuzen warm aan bitcoin.

Deze week werd Anthony Scaramucci, die in 2017 als communicatiedirecteur van Donald Trump slechts 11 dagen duurde, de laatste hedgefondsmanager die in bitcoin kocht.

De waarde van de gecombineerde bitcoin en cryptocurrency markt is nu gestegen tot meer dan $1 biljoen. De bitcoinprijs is gestegen tot $38.000 per bitcoin, waarbij de totale waarde van ’s werelds grootste cryptocurrency $700 miljard passeert en de bitcoin de grafieken van de grootste wereldwijde activa omhoog duwt.