Milliardærinvestor sier at sentralbanker vil stoppe ved ingenting for å feste Bitcoin

Frank Giustra, milliardærinvestor og gruvefinansier, advarer om at regjeringer og sentralbanker kommer til å gjøre alt de kan for å kvele Bitcoins reise mot universell adopsjon.

I et Stansberry Research-intervju med Daniella Cambone påpeker Giustra at hvis sentralbanker lykkes med å utstede sine egne sentralbank digitale valutaer (CBDC), vil de sannsynligvis ikke ønske konkurranse fra Bitcoin.

“Jeg er spesielt opptatt av hva regjeringer og sentralbanker vil gjøre hvis Bitcoin Future noen gang blir en trussel, en reell trussel, mot sine egne suverene valutaer. Som du vet, vurderer mange sentralbanker å utstede sine egne digitale valutaer. Og de vil ikke ha den konkurransen der, og de vil gjøre det veldig vanskelig. Regjeringer og sentralbanker vil gjøre det veldig vanskelig for Bitcoin å bli universelt adoptert. De vil sette sperringer underveis. ”

Den kanadiske filantropen refererer noen ganger i historien der myndighetene slo seg fast på finansielle instrumenter for å fremme sine egne agendaer

“Jeg tror at du aldri kan undervurdere beslutningen fra regjeringer og sentralbanker når de prøver å beskytte sin valuta. Du har hørt om valuta- og kapitalkontroll. De har vært en del av vår historie i mange land, inkludert USA. Det kom i form av å gjøre eierskapet til gull ulovlig i 1933 som varte i 40 år. Det var en form for kapitalkontroll for å beskytte den amerikanske dollaren. Du så det i Storbritannia før 1979 hvor det var valutakontroller. Du så det i Sør-Afrika. Du så det i Tyskland før krigen. Du så det så sent som i 2015 i Hellas.

Valuta- og kapitalregulering, eller en metode å bruke denne filosofien mot Bitcoin er en mulighet, og du må ta hensyn til det. ”

Giustra tar det et skritt videre og fremhever at sentralbankene eier gull

“[Sentralbanker] eier ikke Bitcoin. Gull er en viktig del av valutareservene og vil alltid være. Hvis de gjør noe, vil de utstede sin egen digitale valuta. De kommer ikke til å kjøpe Bitcoin, fordi de kommer til å prøve med all sin makt å undergrave Bitcoin. ”

Mens Giustra kan ha et dystre langsiktig syn på Bitcoin, mener han at den ledende kryptovalutaen har potensial til å gå høyere de neste månedene.

„Akkurat nå er [Bitcoin] i det maniske stadiet av å bli kjøpt opp av den grunn, at det til slutt vil nå det stadiet, og det kan, men jeg tror det er langt, langt unna for en rekke årsaker, men at betyr ikke at det ikke kommer til å gå mye høyere, noe jeg personlig tror det vil. Jeg tror [Bitcoin] kommer til å gjøre det noen av disse menneskene forutsier og komme opp til en mye høyere pris. ”