FBI, Duitse autoriteiten Confisqueren $30M in Bitcoin van eigenaars van Pirate Streaming Site

Lokale rapporten onthulden vandaag dat de Duitse wetshandhavingsinstantie in samenwerking met het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) cryptocurrencies ter waarde van miljoenen dollars in beslag heeft genomen van de exploitanten van het ter ziele gegane illegale streaming platform Movie2k.to.

Movie2k was een top-rated film piraten streaming website die massaal verkeer aantrok dan andere populaire websites in Duitsland, en behoorde tot de 20 meest bezochte sites in 2012.

In 2013 besloot het bedrijf uit eigen beweging te stoppen. In november 2019 arresteerden de Duitse autoriteiten echter, met hulp van de FBI, de exploitanten voor vermeende illegale internetactiviteiten in verband met Movie2k en namen ze juridische stappen om de criminele acties rond de internetoperatie van het bedrijf te onderzoeken.

Tijdens het onderzoek hebben de autoriteiten 29,7 miljoen dollar aan Bitcoin terugverdiend die gegenereerd was uit advertenties en abonnementsgelden voor het verspreiden van meer dan 880.000 illegaal gekopieerde films. Maar rapporten merkten op dat Movie2k’s programmeur ongeveer 22.000 Bitcoin maakte terwijl hij aan het platform werkte.

De programmeur zou het verworven Bitcoin-vastgoed hebben geïnvesteerd met behulp van een vastgoedondernemer uit Berlijn die ook een partner was in de piraterijoperatie.

Volgens het rapport leverden de diensten van Forensische experts een goed resultaat op toen de daders vrijwillig de crypto’s in hun bezit loslieten als betaling voor wat als „schadeherstel“ werd bestempeld, wat slechts overblijfselen lijken te zijn van de totale Bitcoin die ze hadden aangeschaft.