Bitcoin er nå blant de 10 mest verdifulle globale eiendelene

Med en markedsverdi på $ 638 milliarder er den totale verdien av Bitcoin nær aksjeverdiene til Tesla og Alibaba.

Bitcoins pris er opp over 75% den siste måneden og nesten 25% den siste uken, for å nå $ 34.000. Den økende prisen kombinert med nylig myntet Bitcoin har resultert i en markedsverdi på 638 milliarder dollar.

Det er bra nok til å gjøre BTC til den niende mest verdifulle eiendelen i verden, ifølge Asset Dash, som sporer aksjer, børshandlede fond og kryptovalutaer.

For mindre enn to uker siden fortrengte Bitcoin Visa på listen. Så, bare fem dager senere, overvant det et underskudd på 70 milliarder dollar for å overhale Berkshire Hathaway, selskapet som drives av Bitcoin-motstanderen Warren Buffett. Siden har BTC også flyttet forbi aksjer i Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Over Bitcoin er en morderrekke med blue chip-selskaper. Apple går foran med en markedsverdi på 2,23 billioner dollar, etterfulgt av Microsoft (1,65 billioner dollar), Amazon (1,62 billioner dollar), Googles morselskap Alphabet (1,18 billioner dollar) og Facebook (773 milliarder dollar).

Men flekker 6 til 8 ser modne ut for å plukke hvis Bitcoin kan fortsette sin oppadgående fart. Aksjer i det kinesiske konglomeratet Tencent er verdt 698 milliarder dollar, Elon Musks Tesla har en markedsverdi på 697 milliarder dollar, og det kinesiske teknologifirmaet Alibaba er verdt 650 milliarder dollar – bare 12 milliarder dollar mer enn BTCs stadig justerende markedsverdi.

Bitcoin er ikke den eneste bevegelsen som gjør kryptovalutaen aktiv. Ethereum er nå den 82. mest verdifulle eiendelen, med en markedsverdi nord på 125 milliarder dollar. Eiendelen økte med 50% den siste uken, og hjalp den med å passere finansselskapet Morgan Stanley og den allestedsnærværende Starbucks.

Andre kryptovalutaer blant de 1000 beste inkluderer Tether (# 475), Litecoin (# 804), XRP (# 812), Polkadot (# 877), Cardano (# 922) og Bitcoin Cash (# 939).